...și altele

Spune-mi ce sport faci ca să-ţi spun cine ești

Fără să îmi dau seama, de-a lungul timpului am făcut tot felul de corelații între oameni și tipul de sport pe care îl practică. Nu știu dacă sunt chiar adevărate, dar sunt ceea ce mi-au inspirat grupurile de sportivi cu care am interacționat. E fain să observi lucrurile acestea…e fain să observi că activitățile și hobby-urile oamenilor chiar definesc personalitatea lor.

Cățărătorii

La început par nesuferiți și inabordabili. Însă, după ce discuți cu ei îți dai seama că aparenta lor ignoranță vine din încrederea în sine. Nu știu dacă sportul i-a învățat să aibă o personalitate puternică sau personalitatea lor puternică i-a făcut să aleagă acest sport. Nu știu dacă sportul le-a modelat mintea sclipitoare pe care o au sau mintea lor sclipitoare a ales un sport altfel decât celelalte.

Vei observa că nu-și  pierd timpul cu lucrurile și oamenii pe care nu îi plac pentru că au  listele pline cu lucruri pe care iubesc să le facă. Cățăratul/alpinismul e doar unul dintre sporturile pe care le practică. Tocmai de aceea vei remarca  rapid libertatea care le circulă prin vene. Oricum ar fi, un alpinist te va învăța legile gravitației, te învață că fricile și limitările sunt doar în mintea ta și că orice lucru greu se rezolvă în trei pași simpli: practică, risc și răbdare. Cu ei înveți să trăiești viața fără limite, fără temeri, fără nu se poate.

Alergătorii

Pistele din parcuri nu sunt singurele locuri în care adoră să alerge. Aleargă în oricare loc din viața lor: la muncă, acasă, în familie, în timp ce fac dragoste. Sunt obișnuiți cu termenele limită (cred că d-asta și iubesc maratoanele) și cu provocările. Viteza, obstacolele, greutățile îi motivează. Unii aleargă pentru a obține ceva, alții aleargă pentru a scăpa de ceva.  Ce ai putea învăța de la un alergător? Orice. De la cum se construiesc afacerile, la cum să mănânci sănătos; de la cum funcționează legea atracției, la cum să te hidratezi corect. Dacă au timp de prietenii, devin cei mai autentici prieteni care te vor uimi prin energia lor interminabilă.  Un studiu făcut de cercetătorii britanici, pe 2000 de adulți  spune că persoanele cărora le place să alerge sunt extrovertite și iubesc să fie în centrul atenţiei.

Munțomanii autentici

Mintea și  sufletul lor emană o iubire pe care o vei găsi rar în oamenii de la orașe. Cu ei liniștea nu pare niciodată incomodă. Cu ei descoperi că sufletul tău începe să vorbească doar atunci când ești calm și liniștit. Cred că muntele i-a învățat acest secret. Și tot muntele i-a învățat să ofere fără să ceară nimic în schimb, să iubească fără să aștepte să fie iubiți, să te îmbrățișeze fără să îți ceară aprobarea. Nevoia de a te proteja este al doilea lor limbaj. Au o bluză în plus pentru oricine are nevoie, împart cu ceilalți mâncarea pe care o au la ei…aaa da… și vișinata sau pălinca. Au un spirit de unitate pe care puțini oameni îl au.

Bicicliștii

Au atât de multe feluri de a fi încât n-am reușit să le pun  (încă) o „etichetă”.  Dar, din fericire, tot cercetătorii britanici au stabilit adevărul: „Bicicliştii sunt relaxaţi şi calmi, stabili emoţional şi sunt cel mai puţin predispuşi să sufere de depresie sau să fie afectați de stres, dar sunt materialişti”. O să analizez ideile acestea și mă voi întoarce cu o descriere mai amănunțită. Asta după încă un an de pedalat alături de ei. :))

Lasă un comentariu