...și altele

Pasiuni care construiesc destine

Pasiunile pun viața în mișcare. Fără ele am intra în depresii și am înnebuni de plictiseală. Pe lângă pedalat și călătorii, mi-am găsit multe pasiuni, iar cititul este undeva în fruntea listei. Și de curând am descoperit o carte fascinantă.

Atracția succesului, de Anca Ciobotaru a fost o revelație pentru mine și am reușit să o devorez fără răsuflare, weekendul trecut. Sunt multe de spus despre această carte, însă momentan mă rezum la un fragment care mi-a rămas întipărit în minte. Sper că acest fragment îți va da curajul să lași cât mai multe pasiuni să se dezlănțuie în viața ta.

Așa cum spune și autoarea Anca Ciobotaru, prin pasiune laşi timpul să-şi facă propria magie, pasiunile te trezesc la viaţă şi construiesc un destin. Indiferent de pasiunile pe care le ai, dă-le drumul și lasă-le să te conducă în direcția în care ele doresc. Ele știu mai bine ce îți place să faci în această viață, așa că ai încredere.

„O pasiune n-are nevoie de motivări, nu cere să fie înțeleasă și nici explicabilă. O pasiune începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârșind atunci când simte nevoia de lămuriri.” (Octavian Paler)

Aşa simţi că e pasiune. Nu-ţi explici. Nu cauţi motive. Ştii că ceva în tine doreşte.

Nu aştepţi aprobări şi nu ceri permisiunea celor din jur ca tu să-ţi urmezi calea. În interiorul tău, ceea ce este aprins se alimentează cu propria energie, din propriul foc. Nu te arde. Nu te oboseşte. Nu te consumă. Te rumeneşte, te face să creşti şi te hrăneşte. Este un adevăr pe care îl ştii. Dincolo de aparenţe. Dincolo de confirmări.

Știi că eşti deja acolo. Şi deci eşti acolo în timp ce eşti aici.

Laşi timpul să-şi facă propria magie. Pentru că simți. Acum timpul lucrează prin tine, cu tine şi pentru tine. Iubeşti să faci tot ce te conectează la starea de a fi pe care pasiunea ta ţi-o trezeşte. Te bucuri prin fiecare por şi te simţi în largul tău. Indiferent cât timp trece.

Dacă e muzică, te hrăneşti.

Dacă e scris, te deschizi.

Dacă e pictură, trăieşti prin culori.

Dacă e natură, te regenerezi.

Dacă e dans, te reinventezi.

Dacă este EA, te energizezi.

Dacă este EL, înfloreşti.

Pasiunile înseamnă îndrăgostire. Îndrăgostire de ceva care te trăieşte. Şi te stimulează la capacităţile tale maxime. Unele pasiuni aprind focuri de-o zi şi schimbă un destin. Altele trezesc la viaţă şi construiesc un destin.

Aș mai adăuga doar atât:

Dacă e pedalat, trăiești în echilibru.

Dacă sunt călătorii, înveți să fii liber.

P.S. Cartea Atracția succesului o găsești la  Editura Vidia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s