...și altele

Cum să te antrenezi sănătos şi eficient pentru primul tău maraton de 10 km pe asfalt?

Este ora 5:30 dimineaţa, mă anunţă alarma telefonului într-un ritm de bossa nova special ales astfel încât să am impresia că urmează să plec la plajă nu la alergat.

Opresc alarma. E prea devreme să ies acum la alergat. Următoarea alarmă mă trezeşte la 6:00. Pe asta o amân, mai dorm 5 minute. După cele 5 minute, mă uit la ceas: 6:21… fuuuck, am oprit alarma în loc să o amân. În 3 minute sunt deja îmbrăcată.
Merg la baie. Cu o mână mă spăl pe faţă şi pe dinţi, cu cealaltă mă pieptăn, cu o mână mă dau cu cremă, cu alta mă dau cu parfum. Dintr-odată îmi dau seama că am patru mâini.

Bani, telefon, chei sunt? Sunt… ajung la uşă… fuck, am pantofii neşterşi. E deja 6:37.  Se face şi 40 până îmi aranjez pantofii. Acum gresia e plină de urme de cremă de pantofi… o să leşine maica-mea când o să vadă! Încui uşa şi cursa contracronometru a început. Dă-i şi aleargă pornind de la etajul 3, în jos, pe scări.

Nu ies bine din bloc că mă întâlnesc cu prietena mea Andreea. Îi zic şi îmi zice „Renul” pentru că avem multe amintiri faine de la un Crăciun petrecut împreună acum 10 ani. Lucrează la Petrom, văd că de când nu mai are prieten e tare frumoasă, se îmbracă numai în fuste şi nu mai aleargă la prima oră ca să prindă autobuzul pentru navetiştii  de la Petrom :)). La mine lucrurile se întâmplă diferit… n-am ajuns încă la asemenea performanţe, trebuie să o întreb cum face. Mă felicită pentru ambiţia de a ieşi la alergat la ora asta. Şi eu mă felicit pe mine. Sunt uimită de unde am atât de multă ambiţie.  Cărţile lui Robin Sharma mă motivează în sfârşit, după 2 ani de când le-am citit. Zicea Calugărul să te trezeşti la 5:00 să meditezi şi să faci mişcare? Zicea. Făcut? Făcut parţial. Ora 5 (5 O’Clock Club) e prea devreme pentru mine, dar 6 este acceptabil. Ştiam eu că va veni momentul acesta. Într-un final, iată-mă alergând cu multă ambiţie, la 6:40, dimineaţa când alţii încă dorm.

„Bravo Renule, eşti o sportivă adevărată, bate palma! Vii la maratoanele de la Petrom, se ţin în luna mai!” . Bat palma cu Andreea şi îi urez din mers: „Zi faină, spor azi, Renule” şi  dă-i şi fugi în continuare! Fac slalom printre răhăţeii de câine de pe trotuar. Sunt o grămadăăăăăă, pe unde să îi ocolesc? Nu veau să ştiu cât de compromis va fi viitorul meu dacă nimeresc vreun moţat. Trec cu bine de primele obstacole, Doamne şi câte sunt, şi ajung la podul de la Timken. Aici trebuie să am grijă să nu mă împiedic de tanti cea matinală care îşi plimbă potăile, adică cei 5 câini pichinez, chiar acum când am mare nevoie de spaţiu să mă desfăşor… Trec de cei 5 pichinezi fară să mă răstorn grămadă… Este 6:45. E bine, sunt în grafic, am timp să beau şi o cafea, dar mai am de trecut proba finală: 100 metri sărit şinele de cale ferată şi să ajung cu bine la linia 1. „Pfoai, nebunii ăştia unde au tras trenul. De ce puii mei nu l-au tras direct în Bucureşti?”

Aud un fluierat. Fuck… Un marfar ajunge în dreptul gării, imediat. Linia 3… trebuie să trec de linia 3 înainte să ajungă marfarul acesta. Până îşi târâie el cele 50 de vagoane o pierd şi pe mama trenului meu… „Hai Andreea, hai că poţi. Bagă un sprint la final de cursă ca să intri în primii 10”... şi…. şi… sprintul mă salvează. La maratoane oamenii concurează cu oameni, eu concurez cu marfare, trenuri… sunt tare! Ajung la linia 1 şi naşul fluieră, anunţând finalul cursei: „Staţi domnişoară uşor că nu plecăm fără dumneavoastră, vă aşteptăm!” îmi zice naşul înainte să se urce în ultimul vagon. Dragul de el, nu putea să îmi spună asta acum 10 minute? Nu mai alergam ca disperata.

29855798_1811444895558656_200372177_n

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s