Plimbari

Ziua 2 (Frejus- Hyeres) 83 km și prima întâlnire velotraseele francezilor, kilometri întregi de pistă doar pentru noi, bicicliștii

“Avem pistă pe dreapta”
“Avem pistă pe stânga”
“Nu mai avem pistă”

Cred că acestea au fost „laitmotivele” zilei, iar misiunea noastră a fost să vânăm pista de bicicliști – V65, care din când în când se pierdea fiind întreruptă de câte un drum național. Bucurie și îngrămădeală mare când o regăseam chiar și pentru pe 50 de metri.

“Eu primul”, “Ba nu, eu primul!” – dacă te uitai la noi sigur îți dădeai seama că nu avem așa ceva în țară și că vrem să profităm cât mai mult de pistele minunate ale francezilor.

pista di Toulontouloncu bicicleta pe coasta de azurpista de biciclisti - Franta

Așa că ziua a doua a fost una dintre cele mai distractive, mai relaxante, mai liniștite (sper că o să observi asta și în filmulețul atașat la finalul articolului). Nu am fost nevoiți să ne rătăcim prin sensurile giratorii ale orașelor (așa cum făceam, de obicei), nu am mai fost stresați de mașini și pietoni. Am avut un drum doar al nostru, al bicicliștilor.

Așa că, dacă îți propui să pedalezi prin sudul Franței este bine să știi că între Frejus și La Seyne (lângă Toulon) ai ocazia să mergi, în mare parte, doar pe pistă. Traseul se numește V65 – Parcours cyclable du littoral varois și are aproximativ 80km (după unele surse) – 120km (după altele).

Pentru un român ca mine care nu știe ce sunt acelea piste, drumul de azi a fost ca în povești. Un drum asfaltat, ascuns prin păduri și zone răcoroase, cu câteva tuneluri care aparțin fostei căi ferate din Toulon. Un traseu care te face să dai din coadă de bucurie și să strigi entuziasmat: “Ieeeiiii, în sfârșit s-a făcut dreptate! Avem piste adevărate!”.

Untitled design(3).png

Fără prea multe „blabla-uri” îți las mai jos harta traseului. E util să o păstrezi și să o printezi în cazul în care te hotărăști să hoinărești cândva prin aceste locuri. Îți las de asemenea linkul unde poți găsi mai multe detalii despre traseu, o serie de fotografii și un filmuleț distractiv în care cu siguranță o să remarci bucuria specifică biciclistului îndreptățit cu o pistă cum i se cuvine! Enjoy it și ne vedem articolul viitor, adică în ziua 3 când ne întâlnim cu minunatul Parc Național Calanque.

V65 – Parcours cyclable du littoral varois
Detalii traseu: https://www.var.fr/

DSC01900pista de bicicletepe pistele din Frantacum arata pistele de biciclisti din Frantapista de biciclete in Toulon

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s