Plimbari

Ziua 1 (Nisa – Frejus) 80 km și prima întâlnire cu Marea Mediterană

 

 

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Detalii traseu: https://www.strava.com/activities/995987618 
Detalii Camping: http://www.campingdesaintaygulf.fr/contacter-camping-frejus/

Ca niște sportivi ce suntem, am început ziua puțin adormiți și nerăbdători să bem o cafea. Așa că, primul nostru plan a fost unul „măreț”: să ne oprim la o terasă faină (Le Blue Lady Pub) și să facem cunoștință cu gustul cafelei franceze. Pe mine, personal m-a cucerit, la fel și localul în care am găsit unii dintre cei mai amabili și drăguți ospătari din toată călătoria noastră.

Cu bateriile încărcate am plecat să cucerim orașul Antibes

De fapt, întâlnirea cu Antibes este o cucerire reciprocă. El te cucerește pe tine, pe măsură ce tu îl cucerești pe el. Vizitându-i străzile boeme, centrul vechi, porturile, vestitul Muzeu Pablo Picasso. Noi nu am avut timp să vizităm muzeul, ne-am mulțumit să vedem „picturile” în aer liber. Adică să admirăm panoramele care au inspirat pictorii din secolele trecute (după cum se spune despre orașul Antibes – orașul lui Picasso).

AntibesAntibes 1antives 3

După Antibes te așteaptă Cannes

Cannes 1

Despre Cannes ți-aș fi spus multe lucruri, dacă aș fi înțeles ceva din el.  Fără să vrem, am ajuns în Cannes chiar în ziua festivalului de film . „Mare noroc” ar spune unii, „mare ghinion” am spus noi când am văzut aglomeraţia care ne așteaptă și puhoiul de oameni bezmetici de care nu ştiam cum sa scăpăm mai repede.

Cu bicicleta nu este deloc distractiv să te plimbi în locurile aglomerate. Reguli de circulație nu mai existau, treceri de pietoni erau oriunde, străzile erau super înguste, mașinile nu aveau loc de noi și nici noi de ele. În două cuvinte: haos total. Într-un final am reușit să ieșim din acea nebunie. Ciufuliți, agitați și dezorientați, dar bineînțeles cu o poză cu vestitul covor roșu :D.

Sper ca tu să vizitezi orașul Cannes într-o perioadă mai puțin aglomerată și să te poți bucura de el.

Cannes

Cannes

Întâlnirea cu Marea Mediterană – o dragoste la prima vedere

Fericiți că am scăpat de mulțimea de oameni, ne-am refugiat pe o plajă din Golful Napoule. „Poule”, da, :)))

Cu două beri Guinness și cu o nerăbdare maximă de a face cunoștință cu apa Mării Mediterană. Apropo de bere, vei vedea că francezii stau foarte prost la capitolul acesta. Ei nu beau bere nici după ce mănâncă pizza. Pentru ei vinul este vedeta.

coasta de azurCoasta de azur 1DSC01812

Dacă vei alege să faci acest traseu (Nisa- Barcelona) pe bicicletă, vei vedea că marea te va însoți aproape tot drumul. Va deveni un fel de prieten care asistă necondiționat la evoluția ta. Îți va distrage atenția de la efort atunci când traseul devine mai dificil.

Te va răcori  în zilele caniculare,

Te va liniști atunci când  ești agitat,

Îți va aduce cele mai spectaculoase peisaje,

Te va uimi cu nuanțele, culorile și formele  ei.

O mare turcoaz, fără alge, fără valuri și miros de mare și cu un nisip aspru. O mare total altfel decât marea din România. Mai rece, mai sărată, mai spectaculoasă, mai sălbatică…o mare căreia îi vei duce dorul când vei ajunge acasă,

Marea mediterana

Se pare că pauza de bere și bălăceală a fost numai bună, pentru că după Cannes începe urcarea. Aproximativ 5-10 km din La Napoule până în Miramar, după care drumul se mai domolește.

Coasta de Azur 12Coasta de Azur 2

 

 

 

Nu este o urcare grea, dar bagajele de pe bicicletă transformă chiar și un deluleț într-un adevărat munte. Din fericire, însă ai ce admira:

Vegetaţiacactușii înfloriți, plantele uriașe de aloe vera, pinii umbrelă, plantele suculente sunt la ele acasă. Pentru noi care suntem obișnuiți cu boscheţii neuniformi  pe marginea drumului, a fost  o raritate să vedem că pe Coasta de Azur leandrul este „boschetele” principal. Acolo fiecare plantă pare să aibă locul, ordinea, mărimea perfectă, mirosul aromat și plăcut.

Vegetatia din sudul Frantei

Arhitectura Străzile înguste, casele vechi, conacele cu simboluri baroce, toate sunt integrate armonios în peisaj. Nu vezi case construite fără bun-gust, totul pare simplu și elegant în același timp.

arhitectura in frantacu bicicleta pe Coasta de Azur

 Combinația dintre mare și malurile stâncoase

Coasta de azurCalanque du Petit CaneiretCoasta de Azur

 Stațiunile, plajele și peisajele 

St raphael

 

Deși în prima zi există pistă doar până în Cannes, drumul este foarte ok.  În extrasezon nu este foarte aglomerat, iar în unele zone șoseaua este destul de spațioasă.

Cazarea am făcut-o la un campingul Saint-Aygulf Plage din Frejus. camping fr

Ca idee finală, prima zi este extrem de plăcută. Chiar și în zonele mai dificile, zonele cu urcare uiți de efort pentru că ești preocupat să admiri peisajul, să studiezi detaliile din jurul tău, să te miri de cât de multă ordine și eleganță este în jurul tău și te bucuri de tot ce îți oferă traseul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s