Plimbari

Un traseu perfect de weekend și 6 obiective turistice ce merită vizitate în Prahova (INFOGRAFIC)

Este sâmbătă dimineața, nu ai nicio idee de traseu, însă vremea minunată de afară îți spune să ieși din casă și să îți petreci ziua oriunde în afara orașului. Un traseu liniștit, neaglomerat, scurt, dar bogat în obiective turistice e ceea ce dorește sufletul tău. Dacă se poate să fie și ieftin, este perfect.

Cam așa ar suna cererea care se potrivește acestui traseu. Un traseu care:

Este la o oră distanță de București –  pornește din Ploiești, deci este accesibil și pentru cei din București. De exemplu unul dintre obiectivele turistice din traseu, Conacul Belu se află la 86 de km de București, adică o oră de condus mașina.

Este un traseu celebru pentru iubitorii de vinuri.

Este un traseu care se poate face atât cu mașina, dar și cu bicicleta (este primul traseu pe care îl recomand bicicliștilor aterizați pentru prima dată în Prahova).

Așadar, dacă ești curios îți voi lăsa linkul unde poți găsi traseul în detaliu și o hartă cu obiectivele turistice marcate.

Detalii: https://www.bikemap.net/ro/route/3948114-spre-conacul-belu/ 
Varbila Jarcalai

1. Dacă ai pornit la drum, prima oprire va fi la aproximativ 20 km de Ploiești, Mănăstirea Vărbila. Un ansamblu medieval din secolul XVI. „Aici nu vei găsi chilii cochete, nici maici sfătoase, nici călugări hârsiţi. Doar zidurile grele şi groase” și niște ghizi primitori și pasionați de munca lor (sau eu așa am întâlnit). Îți vor prezenta istoria locului și întregul ansamblu medieval (biserica, fostele chilii, muzeul, crama, zidurile de apărare).

Această prezentare necesită JavaScript.

2. La 4 km de aici se află următorul popas, Mănăstirea Jărcălăi sau „un colț din arta transilvăneană”.  Biserica are o istorie interesantă. A fost construită în anul 1731, în satul Luieriu din Reghin. Se spune că biserica a fost mutată din Reghin pentru că își pierduse rolul pentru care a fost construită. Având acea terasă, prispă primitoare, oamenii se adunau aici  nu să se roage la Doamne, Doamne și să se închine la „sfântul pahar”… să bea și să discute. Din fericire, un preot a descoperit-o în 1932 când a fost strămutată la Castelul Bran. Abia în anul 1956, biserica  și-a găsit locul perfect, adică cel de astăzi.

Această prezentare necesită JavaScript.

3. După mănăstiri urmează turul conacelor. În Urlați găsești Conacul Belu și Conacul Urlățeanu. Conacul Belu este musai să îl vizitezi. Este un deliciu pentru relația cu arta. Găsești aici un patrimoniu de artă plastică și decorativă, țesături, unelte, covoare românești din secolul al XIX-lea, fotografii, cărți rare în ediții de lux, picturi din secolul al XIX-lea, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală și arme de colecție.

Cost bilet intrare: 8 lei adulţi, 4 lei elevi.
Program: de marţi până duminică, de la 10 la 16.
Detalii muzeuhttp://prinvacanta.ro/idee-de-weekend-muzeul-conacul-bellu-din-urlati-prahova/

Această prezentare necesită JavaScript.

4. Conacul Urlățeanu este o casă boierească construită în anul 1922. E un loc care merită vizitat mai ales ca vine la „pachet” cu degustare de vin. Totuşi, pentru degustare sau cină ar fi indicat să îți faci o rezervare din timp: http://www.halewood.com.ro/rom/domenii

5. În cazul în care abia ai prins gustul vinului și conacelor boierești, mai există un popas în drumul tău. În Valea Călugărească găsești Muzeul 1777, iar detalii despre cum ajungi acolo îți voi lăsa în acest link:  https://jurnaldehoinar.com/2015/09/22/muzeul-crama-1777-un-popas-obligatoriu-pe-drumul-vinului/

6. Ca să nu spui că te-ai plimbat doar pe la mănăstiri, crame și conace poți încheia traseul cu o vizită la Grădina Zoologică din Bucov.

Ca o mică recapitulare, îți las un infografic mai jos.
Bucură-te de el și pune-l în practică, pentru că diversitatea, mișcarea și natura fac bine creierului, iar traseul de azi le îmbină perfect pe toate.

Traseu de weekend

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s