Plimbari

Drumul spre Cascada Pruncea în culori de toamnă

Toamna face regulile după cum dorește ea. Nu o interesează prea mult planurile noastre de weekend nici faptul că noi încă avem chef de plimbări lungi și pline de peripeții.
Adevărul este că pedalatul se poate face și în ploaie…depinde, însă în ce zone. Spre Lacul Vulturilor, acolo unde plănuiam noi să mergem weekend-ul trecut, cu siguranță ar fi dificil.  Noroiul de pe traseu a transformat drumul într-unul demn de Prima Evadare. Cum noi nu suntem sadici și ținem și la bicicletele noastre, ne-am reconfigurat traseul.

Așadar, planurile făcute în luna septembrie n-au coincis cu prognoza meteo din luna octombrie. Așa că plimbarea spre Lacul Vulturilor s-a transformat într-o tură Nehoiu-Cascada Pruncea….o tură foarte scurtă (32km) și potrivită mai debgrabă unor moșuleți care nu au ce face acasă, sâmbătă după-amiază.  Totuși Cascada Pruncea și colorile toamnei a făcut traseul interesant.

O cascadă care își schimbă farmecul în funcție de anotimp

Vara e bogată, iarna înghețată, primăvara amorțită, iar toamna este cât se poate de veselă.
Cascada este cea mai frumoasă cascadă din masivul Podul Calului (munții Buzăului). Și merită vizitată, în cazul în care îți faci un drum la Barajul Siriu. La cascadă se ajunge destul de ușor, mai ales că de câțiva ani este și marcată. Detalii poți găsi aici.

Tura s-a dovedit a fi una reușită

Ce este fain la acest traseu? Oricât de mohorâtă ar fi atmosfera, galbenul acela luminos al pădurilor îți dă senzația de vreme însorită. Ai un sentiment plăcut indiferent cât de toamnă este afară. În plus, aerul curat din zonă își gâdilă plămânii în cel mai plăcut mod cu putință.

Fără prea multe „blabla-uri” iată câteva fotografii  care sper să-ți facă chef de a ieși din casă toamna aceasta. Grăbește-te! În curând iarna va pune stăpânire pe toate culorile.

casoca14
casoca8casoca10casoca4casoca7casoca6

Această prezentare necesită JavaScript.

cascada-pruncea-acum

P.S. o parte dintre fotografii sunt realizate de Marius Anghel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s