Plimbari

Terapii la malul mării- Plaja Corbu

Se spune că marea te spală de păcate. Adevărul este că nu te spală de păcate, dar de gânduri și stări inutile, cu siguranță da.

Depinde de tine și de cât de mult timp petreci la mare, unde petreci aceste zile și mai ales cu cine. Dacă pleci în Mamaia, Costinești sau orice stațiune vestită de pe litoralul românesc, cu siguranță te vei întoarce mai obosit, mai bulversat și mai răvăşit decât în ziua în care ai plecat sau cel puțin, mie așa mi se întâmplă. În schimb, cred că dacă optezi pentru plajele mai liniștite/izolate din România (Plaja Vadu, Plaja Sf. Gheorghe, Plaja Sulina, Plaja Gura Portiței)  scapi de nebunia de pe plajele aglomerate și ai toate șansele să te întorci acasă cu bateriile  încărcate și cu gândurile ordonate.

Am plecat la mare cu mintea împrăștiată în zeci de gânduri: job, viitor, noi doi, mutat împreună și alte treburi la care oamenii mari și așa-zis serioși se gândesc. Am plecat spre mare cu încrederea deplină că va avea ea grijă de toate gândurile mele, la fel cum a făcut-o de foarte multe ori. Știam, chiar înainte să plecăm că marea, prin liniștea ei ritmică, va pune ordine în toate stările mele, le va aranja pe toate și mi le va lăsă în minte doar pe cele esențiale, care merită  atenția mea deplină. Și chiar așa a fost.

Știam că pentru a beneficia de asemenea terapie nu trebuie să fac mare lucru, ci doar să ascult propunerea prietenei Soare de a merge cu cortul pe Plaja Corbu. Ne-am făcut bagajul, mi-am luat două beri pentru drum, am pregătit cortul, salteaua și sacii de dormit și am pornit spre mare.

Am preferat să mergem pe plaja Corbu, știind că este prea puțin populată și poluată fonic.  Am fost surprinsă să văd că nu este chiar atât de nepopulată și sălbatică cum mi-o închipuiam și că sunt mulți oameni veniți să facă plajă aici. Nu m-a deranjat prea tare. Am presimțit că seara, mulți dintre ei vor pleca acasă și vom rămâne noi, marea și alți câțiva boemi  îndrăgostiți de viață sau de mare.

DSC_0702

DSC_0701DSC_0708Nu știu cum, dar cele două zile petrecute la mare mi-au amintit că viața nu se rezumă la a avea, ci mai degrabă la a fi. Și dacă nu crezi că efectul acesta îl are marea pentru mintea ta, mergi o fugă pe plajele liniștite din România  sau la vecinii noștri bulgari  (la 40-50km de Vama Veche) în zilele în care ți-e mintea prea ocupată și obosită să mai gândească corect. Probabil, vei  observa cât de calm, lucid și energic te vei întoarce și cât de multă energie vei avea pentru a începe tot ceea ce ți-ai propus.

O să vezi că starea cu care te întorci va fi total diferită celei cu care ai făcut bagajele pentru a pleca. O să realizezi, stând câteva zile la mare că noi, oamenii, luăm viața prea în serios… și că de multe ori, sa învățăm să dansăm și să ne jucăm cu ea este tot ceea ce avem nevoie să facem….Sau cel puțin mie așa mi s-a întâmplat.

Singura noastră scăpare
Să rămânem toţi la mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s