Prima zi spre mare – un început ploios şi trist

Am pornit din Parcul Izvor – 80 de participanţi, vineri pe la ora 17. Oricât de mult am crezut și am sperat că ne va ocoli, ploaia nu s-a lăsat până când nu ne-a făcut fleaşcă pe aproape toți (cel puțin la picioare). Cred că nu rămăsese nicio părticică de haină neiertată de ploaie, în momentul în care am ieșit din București.

Cu toate astea, oamenii din grup continuau să fie zâmbăreți şi dornici de pedalat. Mai puțin eu, care eram deja demoralizată și stresată de teama că a doua zi nu o să mai pot continua traseul, din cauza durerilor de rinichi şi burtă.

După aproape o oră de pedalat prin ploaie, problema frigului şi a posibilei răceli a devenit insignifiantă, și aproape că nu am mai simțit-o.  Iar asta datorită unui accident neaşteptat, care a schimbat atât de brusc și fără nicio explicație, atmosfera primei zile, punând totul sub semnul unui început trist şi ploios.

Pentru unii dintre noi, cu siguranţă, nu doar atmosfera primei zile a fost schimbată, ci toate cele patru zile au avut alte gânduri, sentimente şi impresii, mult mai diferite decât cele pe care le voi spune eu aici.

Nu m-am  simt  în măsură să spun eu ce anume a făcut începutul veloexpediţiei să fie unul trist, aşa că l-am citat pe unul dintre participanţi,  Ovidiu  care a spus totul, mai bine decât aş fi putut eu să o fac:

Plecarea a fost tristă, ploaie, frig și un accident fatal pentru motociclistul ce ne însoțea, dorind să fie suportul tehnic pe traseu.

Niciodată nu știm când plecăm din această lume, de aceea să fim buni și recunoscători cu cei din jurul nostru este o datorie. Condoleanțe și odihnă cu pace, Radu Gabi. Fie ca următoarea viață să fie mai liniștită.

Mulțumesc pe această cale primarilor și prim-miniștrilor, șefilor de la drumuri că fac posibile astfel de accidente prin șoselele minunate fără gropi, întreținute și curățate!

Au fost câteva voci care au zis că tura trebuia anulată, însă atunci, totul ar fi fost în zadar și ar fi rămas doar durerea. Nu l-am cunoscut, însă de fiecare dată când dispare un om din familia celor două roți este trist.

 

Am pedalat cei  aproape 60 de km rămași după momentul accidentului,  amorțiți nu de frig, ci mai degrabă de gândul că viața este atât de imprevizibilă și atât de absurdă uneori.

Ziua a continuat în tăcere o perioadă, cerul s-a oprit din plâns iar noi am început să ne uscăm apropiindu-ne de primul loc de campare: Valea Argovei. Am ajuns noaptea și nu am văzut nimic, obosiți, uzi, triști ne-am retras în cort tăcuți lăsând somnul să preia inițiativa.

Dimineață, 7, oră prea matinală pentru mine, frig și ceață. Doar puțin. Când a început să se ridice, soarele să strălucească, am văzut frumusețea naturii compensând urâțenia precedentei zile.

Îi admir pentru puterea lor,  pe cei care, deşi au fost afectaţi de evenimentul tragic, n-au lăsat nici măcar o clipă să se simtă sau să se vadă asta. Au continuat traseu ca şi cum, prietenul lor era cu ei, probabil pentru că încă era acolo: în mintea şi în sufletul lor, asigurându-se că vom ajunge înapoi în Bucureşti, în siguranţă, fără probleme. Şi chiar aşa a fost.

„A meritat să pedalez prin ploaie”, mi-am zis asta, abia a II-a zi, când am văzul ce lac minunat ne înconjoară, lacul Mostiştea din Valea Argovei.

lacul mostistea 1
Photo Credits: Dragoş-Lucian Diaconescu

 

lac
Photo Credits: Dragoş Lucian Diaconescu
lacul mostistea1
Photo Credits: Dragoş Lucian Diaconescu

când am trecut pentru prima dată Dunărea cu feribotul,

cu feribotulcu feribotul2

dld
Photo Credits: Dragoş Lucian Diaconescu

când am văzut cât de fain începe traseul prin Bulgaria,

adevratii veloprieteni
Photo credits: Cristi Musashi

cât de frumos e apusul văzut în linişte de pe dealurile din Bulgaria,

apus din Bulgaria
Photo credits: Velcea Ionuţ Bogdan

pe dealuri 

şi când mi-am dat seama că vor urma nişte zile pe care o să le ţin minte mult timp de acum înainte.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s