11 asemănări dintre relațiile stabile și pedalatul în doi

Turele lungi făcute împreună pe bicicletă au un întreg ritual al lor. Pregătirea echipamentului, alegerea traseului, a zilelor, toate astea fac parte din ritual, iar partea frumoasă începe atunci când detaliile acestea sunt stabilite împreună. Atunci traseul în sine devine un BONUS.

Pedalatul împreună  aduce un altfel de timp

un timp trăit din plin, simțit prin toți porii și mușchii de la picioare, un timp de calitate care, deși este obositor, la finalul zilei vă aduce acea sclipire în ochi ce spune mai mult decât un simplu „Te iubesc”. Este un timp fără TV, fără ore petrecute fiecare pe laptopul sau telefonul lui, fără plictiseală și monotonie. Sunteți voi doi, entuziasmul și drumul vostru comun.

Orice tură cu bicicleta făcută împreună, spune despre relație destul de multe lucruri: cine este mai răbdător și cine este mai agitat, cine se grăbește să ajungă la destinație și cine se bucură, pur și simplu de drum, cine își face mai multe griji și cine spune „lasă că vom reuși să pedalăm 300 de km fără probleme”.tumblr_nj38bnlkVL1qdw1kro5_1280

Asemănările dintre relațiile stabile și mersul pe bicicletă

Poate îți pare o nebunie, dar turele lungi făcute împreună pot trece relația la un alt nivel. În turele lungi, îți dai seama cât de mult timp vă puteți ține echilibrul unul lângă altul, dacă păstrați același ritm și același drum, cât de mult timp petreci să îl/o aștepți pe cel/cea din urmă, cât de repede vă enervați. Astea ar fi asemănările spuse pe scurt, puțin detaliate ar arăta așa:

1.Ţii mereu cont de cel de lângă tine

Chiar şi atunci când ştii că  nu o să faci cum spune el/ea, tu tot îi ceri sfatul. Cu alte cuvinte, te interesează modul în care deciziile tale l-ar putea/ar putea-o afecta pe el/ea.

Când mergeţi cu bicicleta, cel care vine cu propunerea este şi cel care se gândeşte cel mai mult la cum se va simţi celălalt pe parcursul traseului, dacă drumul va fi prea dificil sau dacă se va distra suficient de mult.

2. Pedalați în același ritm  – în relaţii asta s-ar transpune în faptul că aveţi aceleaşi valori fundamentale, obiective sau scopuri comune.

3. Acceptați drumul cu urcușuri și coborâșuri

4. Nu reproșați celuilalt cât de prost sau greu este drumul pe care l-ați ales împreună, pentru că:

5. Fiecare își asumă decizia de a porni împreună la drum.

6. Vă ajutați și vă motivați reciproc.

7. Petreceți timp de calitate împreună.

8. Sărbătoriţi împreună reuşitele – prima tură (Nehoiu-Ploiești) pe care am făcut-o împreună am sărbătorit-o cu 3 km înainte de a o încheia. Ne-am oprit la o bere şi o cafea la  Green Garden o terasă faină, cu preţuri bune, din Păltineni.  green garden

9. Stabiliți împreună drumul pe care vreți să mergeți mai departe  – la fel ca în pedalat, relaţiile stabile, nu cred că merg după principiul: „unul hăis şi altul cea”.

10. O/Îl ajuți să se ridice de jos când cade -asta după ce ai râs cu poftă și ai primit confirmare la întrebarea „ești ok?” – doar „la propriu” se aplică completarea; „la figurat”, nu cred că există ceva  amuzant în căderile sau dezechilibrele celuilalt.

11. Râdeţi mult împreună  

Bonus (18+)
Un studiu recent efectuat pe 2.500 de persoane care merg zilnic la serviciu cu bicicleta arată că ciclismul îmbunătăţeşte relaţiile şi viaţa sexuală. Nu cred că studiul este aplicabil şi după 100-200km, când după multe ore petrecute pe o şa neprietenoasă singurul lucru la care te gândeşti este baia fierbinte de acasă și cât de tare te doare curu’.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s