Transformă lenea în chef de viață prin 20 de minute de alergat

De câte ori n-ai spus: „De mâine încep să alerg”? Și când să vină momentul faptului împlinit, o voce apare să îți șoptească la ureche convingător :

– Cum să te apuci azi de alergat? Nu vezi ce vânt bate afară? Plus că uite cât de bine stai tu, acum la căldurică, în vârful patului. Hai că te apuci de mâine.

Și mâine se transformă în poimâine, poimâine în „de luni” și tot așa o să alergi cândva.

Alergatul transformă lenea în energie și chef de viață

imagine alergatDupă cum ai observat, lenea este foarte inventivă când vine vorba de adoptat un obicei nou sau unul nu foarte plăcut.  Alergatul este plăcut: daaaaaaa, de unde?  Te bucuri de el abia când termini „target-ul” propus, când termini cele 5 ture de teren pe care vrei să le dai sau când simți acea energia care îți golește mintea de gânduri negre și pune în locul lor toate gândurile pozitive, ideile faine și cheful de viață. Acea satisfacție și acele  sentimente bine-meritate le capeți abia după 20-30 de minute de alergat.

Până atunci, însă, alergatul este un chin, un adevărat exercițiu de negociere între lene și tine. Și pe lângă faptul că este inventivă,  lenea este și insistentă!

Merg azi la alergat!
– Ba nu, pentru că plouă afară.
– Ce, asta e ploaie?
– Nu, nu am echipament potrivit.
– Îmi ajunge ce am , în adidașii ăştia nu mă ud la picioare.
– Nu pentru că nu am muzică pe telefon și nu pot alerga fără. (asta a fost scuza mea de luni)

Soluția pentru a scăpa de lene este:

1.Să te FORȚEZI să ignori complet lenea și negocierile din mintea ta, iar asta este simplu de făcut, dar nu ușor. Tocmai de asta am spus „forțezi”. Iar aici nu cred că există vreo „cheie a succesului”. Cum spun și cei de la Nike:  „Just do it”.iesi la alergatnike
2. Să ieși la alergat timp de 21 de zile

Se știe că dacă vrei să adopți un obicei nou, trebuie să îl practici zilnic, timp de 21 de zile fără întrerupere (explicația pentru teoria asta o are mintea ta și modul în care ea lucrează). După 21 de zile constante de alergat, microbul alergatului intră în sânge.

Mi-am dat seama că regula asta se aplică foarte bine în sport. Cu cât îl practici mai des, cu atât mai mult simți nevoia să trăiești cu el în fiecare zi. Este ca un elixir al tinereții de care devii dependent, în timp. Atunci când o zi nu faci mișcare, percepi acea zi ca fiind incompletă, ceva din ea lipsește. Ai prea multă energie și nu știi ce să faci cu ea. Ești agitat,  ești mai puțin organizat și coerent în ceea ce faci, ceva simți că nu e la locul lui, ești plictisit în lipsa acelei stări pe care sportul ți-o aduce.alergare

3. Transformă-l pe NU în DA

Merg azi la alergat?
Da- pentru că plouă afară și chiar vreau să simt cum e să alergi pe ploaie. (iar vara este relaxant; alergatul pe ploaie spală orice grijă, teamă, gând).
Da- pentru că sunt obosit și 30 de minute de alergat o să mă energizeze.
Da- pentru că nu am muzică pe telefon și vreau să văd cum e să alerg ascultându-mi ritmul și pașii.

Este un „truc” pe care Shonda Rhimes,  regizoarea serialului Grey’s Anatomy,  l-a aplicat timp de un an de zile. În filmulețul de mai jos povestește cum acest „DA” i-a schimbat viața. Ronda mărturiseşte că nu a acceptat niciodată nimic pentru că e foarte timidă şi că în anul în care a spus numai DA a avut mult de luptat cu ea, dar efectele au fost uluitoare: nu doar ca şi-a făcut mai mulţi prieteni, dar a şi slăbit fără să ţină diete speciale, a avut mai mult timp pentru copii, a devenit o şefă mai bună şi mai calmă. Recenzia cărții scrisă de ea pe această temă,  o poți găsi aici: http://bazavan.ro/.

Vizionare plăcută și sper ca filmulețul  următor să te motiveze să spui DA alergatului timp de 21 de zile și nu numai.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s