Trei obiective turistice neobișnuite din Roma

Sar peste introducere, astăzi nu avem, este stoc epuizat de introduceri și concluzii și trec direct la subiectul principal. Cele 3 obiective care mi-au atras atenția în Roma, altfel decât au făcut-o Colosseumul, Panteonul, piețele și bisericile superbe, Grădina cu Portocali, înghețata și altele, au fost:

  1. Palatul pisicilor

Cum am spus și în articolul anterior, 12 motive simple, dar fascinante pentru care vei îndrăgi Roma chiar din prima zi, în Roma este ceva normal să vezi pisici la tot pasul, bântuind printre ruinele antice. Dacă iubești pisicile, cu siguranță vei îndrăgi unul dintre monumentele Romei care adăpostește zeci de pisici.

Există un așa numit Palat al Pisicilor chiar în centrul Romei. Este un adăpost organizat în locul ruinelor ce aparțin Teatrului lui Pompeius, din piața Largo di Torre Argentina. O să recunoști locul după numărul de vizitatori care stau aplecați peste balustradă ca să numere câte pisici se răsfață, tolănite la soare. Este un adăpost care trăiește din donațiile primite, și care și-a propus să îngrijească dragele mâțe, să le sterilizeze și să le ofere atenția vizitatorilor.

pisici in roma
Sursa

2. Nu este frumos să te uiți prin gaura cheii, dar în Roma DA

Și dacă nu o faci, chiar pierzi un sentiment plăcut. În Roma există un mic loc „secret”, mai exact o poartă care are acces spre o grădină din Piaţa Cavalerilor de Malta, și care stârnește curiozitatea, mai ales atunci când nu știi ce se află în spatele ușii. Nu ai habar de ce stau oamenii la coadă doar ca să închidă un ochi și apoi să spună uimiți: „Waaaaaawwww!”.

Te așezi și tu la rând și aștepți să afli ce se întâmplă. Dacă la coadă stau mai mult de 3 -4 persoane, cu siguranță, afli ceea ce vei vedea, înainte de faptul împlinit. Chiar și așa, chiar dacă ai văzut deja imaginile de mai jos, ceea ce vei vedea cu adevărat este diferit de orice poză de pe net. De fapt, sentimentul în sine este unul diferit. Ai sentimentul că ai descoperit o grădină ascunsă, interzisă, care te poate teleporta direct în Cetatea Vaticanului, chiar pe cupola Bazilicii Sfântul Petru, și te vezi stând acolo la fel cum o făcea Micul Prinț pe planeta lui mică:

micul printE drept că ne-a dus acolo cineva care locuiește în Roma și știe pe de rost toate străduțele și locurile de acolo. Ne-a dus pe niște alei înclinate ce urcau spre Piaţa Cavalerilor de Malta (Piazza dei Cavalieri di Malta), o piață decorată cu sculpturi ce reprezintă obiectele militărești, și în care găsești poarta ce redă perfect direcția spre Bazilica Sf. Petru

uscitacreste-si_calaoteste_roma

usa2colle-aventinousa

3. Bocca della verita, un fel de  „Gura adevărului”

Am găsit pe un blog o descriere pe care nu aș fi putut să o fac mai bine de atât:

„Mă distrează cum suna în engleza denumirea acestui punct de atracţie turistică – Mouth of Truth (gura adevărului). Venind din cartierul Testaverte, treci peste faimosul Ponte Sisto şi o iei la pas tot pe malul Tibrului. După vreo 15-20 de minute ajungi la aceasta kitchiosenie, după umila mea părere. Este distractiv nu să intri să bagi mâna în gura adevărului ci să-i priveşti pe toţi asiaticii care fac asta. Jur ca erau numai chinezi şi japonezi 😛Bocca_della_Verita

Bine, printre japonezi și chinezi eram și noi, desigur, dornicii români care nu vor să rateze nimic, nici măcar o „kitchioșenie întruchipată”.

Ce m-a surprins, de fapt, este modul în care italienii, trântind o legendă în spatele unei sculpturi, fac un obiectiv turistic dintr-o bucată de piatră sculptată precum aparatele acelea care există și la noi în țară și care sunt pricepute în a-ți ghici viitorul.
Diferența între acelea și „Bocca della verita” este că aici nu dai niciun ban și te mai și amuzi pe lângă așa-zisul obiectiv turistic.
Bocca de la verita,

SFÂRȘIT!

(stoc epuizat de introduceri și concluzii, aștept inspirația să facă aprovizionarea)

Anunțuri

Un gând despre “Trei obiective turistice neobișnuite din Roma

  1. Pingback: Trei obiective turistice neobișnuite din Roma - Mangalia News

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s