Plimbari

Unde sa mergem când sunt minus grade afară?

DSC_0749Ideal ar fi sa spun că undeva prin Egipt, Algarve, Hawaii, Abu Dhabi sau orice destinație exotică la care doar gândul că ești acolo crește temperatura în termomentru. Dar, nu.  Încă savurez „mici” plăceri ale României. Vreau să mă bucur și să vorbesc despre ele cu același entuziasm cu care aș întâmpina o țară străină.

Așa că propun un loc spre care aș porni chiar azi  dacă (celebra scuză „dacă”) a mea căsuţă ar fi undeva prin județul Caraș-Severin sau măcar Mehedinți:  Băile Herculane, mai exact cădițele termale din Herculane.

Ce poți face în plină iarnă la Herculane? Să te bucuri de frig și de căldură în același timp. Așa că pregătește-ți costumul de baie iar eu îți spun cum să ajungi acolo. Cadițele termale se află de-a lungul drumului național 67D, chiar după Hotelul Roman, aflat la capătul stațiunii, pe malul drept al Cernei. Așadar, străbate stațiunea Herculane și la capătul ei, în spatele Hotelului Roman, la câțiva metri vei da de niște bazine, pe malul râului, pe care sigur le vei recunoaște după aburii pe care îi emană.

Le-amDSC_0756 vizitat în 2015, chiar înainte cu o zi de finalul anului. Probabil pozele nu vor da o impresie de „Waaaw, ce fain”, nu din cauza fotografului, nici din cauza aparatului, ci datorită faptului că nu sunt amenajate sau îngrijite în vreun fel.  Însă,  din punctul meu de vedere asta ne aduce nouă, amatorilor de turism în aer liber sau neorganizat, un avantaj: sunt gratuite. Nu știu de ce orice lucru odată privatizat se strică.

Ideal e să le încerci iarna. Vei simți cum renaști ori de câte ori ieși din apă  și îți vei resimți întregul corp ori de câte ori te întorci în apa fierbinte. Sinceră să fiu după aproximativ o oră de relaxare mi-am simțit picioarele și spatele ca după câteva ore de masaj.

Această prezentare necesită JavaScript.

Așadar merita încercat! Mi-am promis că o să mă întorc aici anul acesta, dar va fi vara . Nu știu dacă mai există un astfel de loc în  România, în care să poți  face baie în aer liber chiar şi la numai câteva grade Celsius peste zero, așa că merită trecut pe lista de „Ce vreau să fac anul acesta”, mai ales că apa din cădițe este termală și vine direct din pământ. Din nou „Mama natură” este darnică cu noi.

P.S. La întoarcere nu uita să vizitezi Gara din Herculane, consideră cea mai frumoasă gară din România.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s